Pojdi na glavno vsebino
+386 1 428 70 10 Prijava 0
Po razstrupljanje v savno
Natisni stran

Po razstrupljanje v savno

Smo v obdobju poprazničnega razstrupljanja. Ste razmišljali, da bi lahko bila prav savna idealna za vaš novoletni program razstrupljanja? V zadnjih letih tudi medicinska stroka s pomočjo raziskav potrjuje različne pozitivne vplive savne na človeško telo. Ena izmed odmevnejših v zadnjem času je vsekakor raziskava s skupino reševalne ekipe 11. septembra, ko je svet pretresel napad na World Trade Center v ZDA. Udeležene reševalce so po reševalnih akcijah pestile težave z dihali, pljuči, prebavili, depresija, razdraženost in kognitivne motnje. Večina študijske skupine, ki je sestavljala čez 500 reševalcev je bila gasilcev starih med 35 in 45. Reševalce so vključili v prilagojen program savna razstrupljanja, ki je potekal med leti 2002 in 2005 ter požel presenetljive rezultate (Dr. Julian Whitaker, 2017).

Pred savna programom so v mesecu dni zabeležili v povprečju 4,4 dneve izostanka od dela, kar se je po programu zmanjšalo na 0,2 dneva v enakem obdobju. Polovica udeležencev je pred raziskavo jemala zdravila za lajšanje simptomov različnih težav: kože, dihal, mišic, kognitivnih in čustvenih težav. Po programu je 84 odstotkov udeležencev opustilo zdravila, saj so beležili upad ali celo prenehanje nekaterih simptomov. Zanimiv je podatek, da so pri reševalcih beležili celo boljše delovanje ščitnice, ravnotežja in celo povišanje IQ (Dr. Julian Whitaker, 2017).

Povzeto po članku: Dr. Julian Whitaker, dostopno prek: Health benefits of sauna.

Poleg razstrupljanja tudi izguba kilogramov?

Kot dobro podporo pri dieti in lažji izgubi odvečnih kilogramov priporočamo Infra rdečo savno. V Infra rdeči savni povprečen uporabnik v enem obisku s potenjem izgubi približno 300 kcal.


Da bi se izognili morebitnim težavam, ali dvomom glede uporabe savne, vam svetujemo, da se pred obiskom savne posvetujete s svojim osebnim zdravnikom. Uporaba savne je na lastno odgovornost.

Kaj o nas menijo naše stranke?

Zelo strokovna in hkrati simpatična. Ima zelo lepo energijo, kar ni zanemarljivo pri storitvah z dotikanjem.

Alenka P.

Fanči blog

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...