Pojdi na glavno vsebino
+386 1 428 70 10 Prijava 0
Wellness kot način življenja
Natisni stran

Wellness kot način življenja


Od kot izvira beseda wellness

Beseda »wellness« izvira iz angleščine, sestavljena je iz dveh besed »well-being« in »fitness«, kar v prevodu pomeni »dobro počutje«. Začetki wellnessa segajo v 60. leta prejšnjega stoletja, ko je dr. Halbert Dunn v ZDA pričel z raziskavo o zdravem načinu življenja, njegovem pomenu in vzdrževanju le-tega. Predvsem gre za prve poizkuse razumevanja zdravja (v zahodni družbi)  izven okvirjev tradicionalne medicine. Glavna ugotovitev Dunna je bila, da obstaja tesna povezava med telesom, mislijo in duhom. Bistvo wellnessa je utemeljil v celotnem življenjskem slogu in načinu razmišljanja, ki je usmerjeno v pozitivne telesne in duševne učinke.

Kaj posamezniku pomeni wellness?

Ker je vsak človek drugačen je tudi njegovo doživljanje besede wellness drugačno. Sleherni posameznik skozi proces samouresničevanja in samospoznavanja oblikuje svojstven program wellnessa, ki mu najbolj ustreza. Wellness lahko opišemo tudi kot proces ohranjanja in krepitve telesnega in duševnega zdravja. Posameznik dosega wellness z ohranjanjem ravnovesja na naslednjih štirih področjih:

  1. Zdrava in uravnotežena prehrana: poznavanje osnov prehranjevanja, poznavanje vpliva hrane na telo.
  2. Duševna aktivnost: samo-spoznavanje, socializacija, kultura (obisk gledališča), oddih.
  3. Telesno gibanje: ustrezna in prilagojena redna fizična aktivnost.
  4. Sprostitev: potovanje ali izlet, savna, meditacija, masaža, topla kopel.

Kaj o nas menijo naše stranke?

Zelo prijazna in predvsem usposobljena. Dobro je opravila svoje delo, učinek bo nedvomno sledil. Zaznala je potrebe in kje so težave. Na koncu me je prijazno povprašala, če mi lahko ponudi nov termin, da se zadeva res sanira do konca. Stranke občasno potrebujemo direktno spodbudo in to je tudi dosegla. Z veseljem spet pridem kmalu nazaj! Bila sem že nekajkrat pri vas in sem res zadovoljna z masažami. Osebje je prijetno in kompetentno, zaradi česar se rada vračam nazaj. Z veseljem vas vedno komu priporočim. Tudi moj sodelavec se je naročil pri vas na masažo. Skratka, nadaljujte z dobrim delom in stranke se bodo rade vračale nazaj!

Irina B.

Fanči blog

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...