Pojdi na glavno vsebino
+386 1 428 70 10 Prijava 0
Blagodejna moč parne kopeli

Blagodejna moč parne kopeli

Najbolj poznana vrsta parne kopeli je turška savna ali hammam. V wellness centru Fanči lahko izbirate med: finsko, zeliščno, infra rdečo in turško savno, slednja je zaradi svojih pogojev primerna za savnarje, ki jim ustreza nižja temperatura zraka, saj se ta giblje med 42 in 45°C, relativna vlažnost zraka pa je med 45 in 65% (za primerjavo v Finski savni temperatura dosega 95°C).

Zaradi visoke vlažnosti in prisotnosti (arome) eteričnih olj je turška savna odlična podpora pri lajšanju številnih telesnih in duševnih stanj, saj vpliva na:

 • povišanje telesne temperature, ki v telesu sproži proizvodnjo belih krvničk, kar vodi v izboljšanje imunskega sistema,
 • s potenjem se čisti koža in izločajo toksini,
 • povišan srčni utrip pospeši prekrvavitev in izboljša delovanje metabolizma,
 • toplota v savni sprosti in omehča mišice,
 • sprosti stres, napetost in uravnava krvni tlak,
 • izboljša splošno duševno stanje in deluje pomlajevalno.

Inhaliranje pare

Vdihavanje pare oziroma inhaliranje ima številne pozitivne učinke na dihala: odmaši nosno votlino, blaži sinusna in druga vnetja, umiri kašelj. Vdihavanje pare sprosti sluznico v dihalih poteh in pomaga ublažiti spazmodičen kašelj.

Para za lepšo kožo

Kombinacija visoke temperature in pare je blagodejna za kožo, ker:

 • pospeši prekrvavitev kožnih celic,
 • odpre kožne pore, skozi katere se lažje izloči nakopičena nečistoča in odvečna maščoba,
 • sprosti napete obrazne mišice,
 • odstrani mrtve kožne celice, kar je idealna predpriprava za piling kože,
 • ustvari sijočo polt.

Piling kože takoj po turški savni bo omogočil učinkovitejšo odstranitev odmrlih in suhih celic ter vam povrnil kožni sijaj, čistočo in mehkobo.

Ne pozabite telesu povrniti tekočino: Med savnanjem se vedno priporoča pitje večjih količin tekočine, najbolje kar vode.


Da bi se izognili morebitnim dvomom glede uporabe savne, vam svetujemo, da se pred obiskom savne posvetujete s svojim osebnim zdravnikom. Uporaba savne je na lastno odgovornost.

Kaj o nas menijo naše stranke?

Zelo prijazna in predvsem usposobljena. Dobro je opravila svoje delo, učinek bo nedvomno sledil. Zaznala je potrebe in kje so težave. Na koncu me je prijazno povprašala, če mi lahko ponudi nov termin, da se zadeva res sanira do konca. Stranke občasno potrebujemo direktno spodbudo in to je tudi dosegla. Z veseljem spet pridem kmalu nazaj! Bila sem že nekajkrat pri vas in sem res zadovoljna z masažami. Osebje je prijetno in kompetentno, zaradi česar se rada vračam nazaj. Z veseljem vas vedno komu priporočim. Tudi moj sodelavec se je naročil pri vas na masažo. Skratka, nadaljujte z dobrim delom in stranke se bodo rade vračale nazaj!

Irina B.

Fanči blog

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...