Pojdi na glavno vsebino
+386 1 428 70 10 Prijava 0
Ko pri Fanči zadiši po domačem čaju
Natisni stran

Ko pri Fanči zadiši po domačem čaju

Poletje se počasi poslavlja in temperature se vztrajno nižajo. To je čas, ko nam skodelica toplega domačega čaja enostavno polepša marsikateri turoben jesenski dan. Bezeg je pri nas že precej poznana rastlina. Ste vedeli tudi to koliko blagodejnih učinkov ima ta rastlina? Že bezgovi listi in poganjki vsebujejo snovi, ki pospešujejo izločanje seča in delovanje znojnic ter pomagajo pri čiščenju organizma. Kaj pa tako znan bezgov čaj? Pri Fanči si lahko v  wellness centru postrežete z odličnim, domačim in naravnim bezgovim čajem.

"En bezgov čaj brez recepta prosim!"

Za katere tegobe vse se priporoča bezgov čaj:

  • Bezgov čaj krepi odpornost proti okužbam: prehladi in obolenja pri katerih se stanje malce popravi že s potenjem.
  • Pripravki iz bezgovih cvetov lahko omilijo tudi napade senenega nahoda, vendar jih moramo uživati vnaprej, že nekaj mesecev preden se nam pojavi seneni nahod.
  • Uporablja se tudi za zdravljenje bronhitisa, lažjih oblik pljučnice, kašlja.
  • Za zdravljenje revmatskih bolezni in astme. 
  • Pomaga pri izločanju seča in nakopičene tekočine v telesu.
  • Čaj iz bezgovih listov pomaga pri čiščenju krvi.

Zakaj sta Bezgov čaj in savna zaveznika?

Zanimivo dejstvo o bezgovem čaju, ki ga mogoče niste vedeli: Prepričanje, da se potite, ker pijete vroč čaj je pri bezgu zmoteno. Raziskave so pokazale, da na potenje ne igra nobene vloge toplota čaja, ampak vplivajo predvsem snovi, ki jih vsebujejo bezgovi cvetovi. Zato je najbolje piti mlačen čaj, ki bo poskrbel za pričakovano potenje telesa.

Kaj o nas menijo naše stranke?

Kozmetičarka je mojo izbrano storitev opravila vrhunsko, obrvi so natančno urejene in odlično pobarvane. Še več, naknadno sva se dogovorili tudi za nego kože, saj je moj koža resnično bila grozna. Moram reči da, mi je kozmetičarka kožo odlično očistila in pravzaprav rešila. Če sem še včeraj bila cela bulasta in mastna je danes koža vidno bolj umirjena, bulic in maščenja ni več, preostale akne pa se uspešno sušijo. Kot najstnici se je pri meni izoblikoval velik strah pred kozmetično storitvijo - nega kože / čiščenje kože, saj mi je to povzorčilo še več težav, mislim, da je zdaj ta strah odpravljen in komaj čakam, da se ponovno oglasim. Vse pohvale.

Patricija P.

Fanči blog

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...