Pojdi na glavno vsebino
+386 1 428 70 10 Prijava 0
Najpogostejši vzroki za suho kožo
Natisni stran

Najpogostejši vzroki za suho kožo

Dejavniki vremena in okolja

Hladen veter in nizke temperature lahko kožo izsušijo in ji odvzamejo uravnotežen nivo maščobe, kar prispeva tudi k prezgodnjemu staranju.

Predolgo izpostavljanje soncu povzroči, da iz kože izhlapi voda. Ogrevanje zraka v avtomobilih, pisarnah ali domu prav tako izsuši kožo. Suh zrak deluje kot goba, ki pije vlago iz vsega kar se dotakne. Ne nazadnje tudi onesnaženost okolja (izpušni plini...) dodatno škoduje naši koži.

Življenski slog

Trend shujševalnih kur z nizko vsebnostjo ali celo brez maščob, našemu telesu odvzame koži prijazne maščobne kisline (Essential Fatty Acids - EFA), ki so ključne za vse segmente zdravega delovanja telesa. Pomagajo zaščiti telo pred izgubo vode v celičnih strukturah in skozi kožo pomagajo preprečevati sušenje, tako da kožo ohranjajo voljno in vedno primerno vlažno. Pomanjkanje maščobnih kislin ima lahko za posledico kronično srbenje, suho kožo, luščenje in tanšanje kože.

Kajenje lahko prav tako povzroča učinek sušenja kože: tako kožo kot telo oropa vitminov A in C ter oži kapilare, kar ima za posledico manjši pretok krvi. To pomeni, da kajenje povzroča nekaj kar je podobno dušenju kože od znotraj.

Prekomerno uživanje alkoholnih pijač in nekaterih zdravil, lahko prav tako prispeva k sušenju kože.


Ste za brezplačni profesionalni posvet glede ustrezne nege vaše kože? Pokličite nas na
telefon: 01 428 70 10 in si zagotovite svoj termin brezplačnega in popolnoma neobvezujočega posveta.

 

Kaj o nas menijo naše stranke?

Nadstandardno. Super preživeta ura, izvedela sem veliko novega o stanju moje kože in potrebni nadaljnji negi.

Anja P.

Fanči blog

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...