Pojdi na glavno vsebino
+386 1 428 70 10 Prijava 0
Naj vam mraz ne zleze pod kožo
Natisni stran

Naj vam mraz ne zleze pod kožo

Dobro smo že zakorakali v zimsko idilo, ki je s sabo prinesla tudi zelo nizke temperature. To je čas v katerem se mora naše telo privaditi na nove pogoje. Ravno koža na obrazu in rokah pa je tista, ki je najbolj izpostavljena zunanjim vplivom mrzlega zraka in notranjim vplivom suhega zraka zaradi ogrevanja.

Kako lahko pomagamo koži v tem letnem času?

  • Tekočina: ker smo pozimi tudi manj aktivni velikokrat kar pozabimo na pijačo. Pozimi koža potrebuje hidratcijo enako kot poleti, zato si le privoščite več toplih napitkov, najboljši za vašo kožo je naravni čaj in voda.
  • Prehrana: vitamini in antioksidanti, ki jih vaše telo in koža najbolj potrebuje so vitamin A, B, C, D in E (sadje in zelenjava), selen (največ ga najdemo v brazilskih oreščkih). Ne pozabite tudi na koži prijazne maščobe Omega 3 in 6, ki jih najdemo v ribah, raznih oreščkih, konopljinem olju, lanenih semenih in selenu.
  • Kozmetična nega: v zimskem času se zaradi zunanjih vplivov svetuje uporaba izdelkov z bogato hranilno formulo in intenzivno zaščito vaše kože. Zjutraj je priporočljivo uporabiti bogato regeneracijsko kremo, nočna krema pa naj bazira na vlažilnih izvlečkih. Če se pozimi veliko gibljemo na zraku ali smo športno aktivni na belih strminah, ne smemo pozabiti tudi na zaščitni faktor za obraz, saj je sonce pozimi enako močno kot poleti. Tudi puder, ali obarvana krema lahko vsebuje zaščitni faktor pred UV žarki. Poleg regeneracijskih krem ne pozabite na uporabo kurativnih serumov, ki globlje prodrejo v kožo. Čez noč lahko uporabimo tudi izdatnejšo hranilno kremo.

Bodite pozorni ko kupujete primerno kremo za obraz in se prej prepričajte kakšen je vaš tip kože. Veliko ljudi je zmotno prepričanih, da ima določen tip kože. Naša koža pa se v določenem času in pod različnimi vplivi spreminja.

Kakšna profesionalna nega se priporoča pozimi?

Ker smo pozimi prikrajšani za sončne žarke in se zadržujemo v notranjih prostorih se v tem letnem času priporočajo različni kozmetični postopki globinskega pilinga, ki je lahko kemičen (bio aktiv piling) ali mikrodermoabrazija. Za dosego boljših rezultatov lahko pilinge tudi kombiniramo.

  • Kemični pilingi: delujejo stimulativno na proizvodnjo elastina in kolagena. Kožo popolnoma prenovijo in s tem ustvarijo mladosten videz, zmanjšajo izraznost gub in izboljšajo relief kože.
  • Mikordermoabrazija: kozmetičarka ob pregledu vaše kože oceni ali je za vas primerna mikrodermoabrazija, ki ustreza ob težjih kožnih izbruhih (akne), hiperpigmentaciji in brazgotinah. Po postopku pilinga koža postane tudi bolj dovzetna za sprejem aktivnih substanc določenega kozmetičnega preparata.
  • Pomlajevalni tretmaji: V zimskih mesecih priporočamo tud pomlajevalne postopke in različne vrste kozmetičnega pilinga, ki v koži stimulirajo proizvodnjo elastina in kolagena.

Program uporabe pilingov (eksfoliantov) in drugih postopkov je v veliki meri odvisen od strokovne analize kože, ki jo bo opravila kozmetičarka. Profesionalna kozmetičarka vam lahko priporoči uporabo fizičnih, kemičnih pilingov ali oboje, saj boste tako bolj učinkovito dosegli zaželeni rezultat. Svetuje vam lahko tudi glede pogostosti uporabe eksfoliantov in glede tega, kako lahko piling uspešno vključite v svoj režim nege kože.

Kaj o nas menijo naše stranke?

Zelo strokovna in hkrati simpatična. Ima zelo lepo energijo, kar ni zanemarljivo pri storitvah z dotikanjem.

Alenka P.

Fanči blog

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...