Pojdi na glavno vsebino
+386 1 428 70 10 Prijava 0
Tem kozmetičnim sestavinam se raje izognite
Natisni stran

Tem kozmetičnim sestavinam se raje izognite

Verjetno ste že slišali o komedogenih sestavinah, ki povzročajo ali vzpodbujajo tvorbo komedonov (mozoljev) v koži. Najbrž niste enako dobro seznanjeni z aknetvornimi sestavinami, tistimi, ki povzročajo izredno hude oblike aken? Na žalost se lahko sestavine skrivajo celo v proizvodih za nego aknaste kože in s tem povzročajo nasproten učinek – nove izbruhe aken.


O katerih sestavinah govorimo?

Lanolin: beseda je sestavljanka besede Lana za volno in oleum za olje. Lanolin je mastna substanca pridobljena iz ovčje volne. Poznan je kot medicinska sestavina, ki ima veliko sposobnost mehčanja, sproščanja in vlaženja, a lahko pogosto vodi tudi do nezaželenega mašenja kožnih por, kar ima za direktno posledico aknaste izbruhe.

Dišave: umetno pridobljene dišave lahko povečajo infekcijo aken, občutljivost kože in foto občutljivost.

Rdeči pigmenti: nekatera od teh barvil, ki so derivati premoga, imajo izrazito visoke komedogene in aknotvorne lastnosti.

Mineralna olja: mineralno olje fizično blokira izgubo vode v zgornjih plasteh epidermisa. Uporabljen je v mnogih proizvodih. Izkazalo se je, da povzroča hude oblike aken in vnetij.

Nekatere sestavine, ki so koži prijazne

Salicilna kislina: poveča nivo vlažnosti v koži ter razgradi maščobne snovi, ki povzročajo lepljenje odmrlih delcev skupaj. Pomaga pri pilingu kože odstrani mrtve plasti mrtve kože ter na ta način spodbudi obnovo kožnih celic.

Aminokisline: so osnovni elementi sestave kože. Imajo funkcijo zadrževanja in urejanja količine vlage v vaši koži.

Sivka: v sebi zadržuje antiseptične in antibakterijske lastnosti in je za to odličen pomočnik v boju proti mastni koži in aknam.

Nasvet: Preden kupite kozmetične izdelke se vedno prepričajte kaj vsebujejo in ali so primerni za vašo kožo.

Kaj o nas menijo naše stranke?

Izredno prijetna gospodična, ki je zelo strokovno in profesionalno opravila storitev depilacije. Z veseljem se bom tudi v prihodnje vračala k vam.

Nina L.

Fanči blog

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...