Pojdi na glavno vsebino
+386 1 428 70 10 Prijava 0
Natisni stran

Wellness center

Wellness center - trenutno zaprt

Cenjeni gostje, obveščamo vas, da naš wellness center od 10. marca 2020 dalje ne obratuje. O ponovnem obratovanju boste pravočasno obveščeni, če se boste prijavili na e-novice.

Danes smo zaradi sodobnega načina življenja in vsakodnevnih delovnih naporov skoraj pozabili na sprostitev. Privoščite si dan sprostitve v Wellnessu Fanči! Pri nas se lahko prepustite objemu svoje najljubše savne in opazujte pozitiven odziv vašega telesa.

Preprosto do popolne sprostitve


Wellness center vam ponuja finsko, turško, zeliščno in infra rdečo savno. Vsem, ki si želite razgibati svoje telo je na voljo bazen. Vrtinčenje vode v masažnem bazenu bo gotovo všeč vsem, ki si želite sprostiti napetost v svojih mišicah. Odpornost svojega telesa lahko krepite v ledeno hladni vodi bazena za kneipanje. Nad bazenom je prostor za počitek ali branje knjige z razgledom na velik vrt in nudistično plažo, kjer boste lahko v popolnem zavetju narave preživeli prijetno poletno popoldne, pozimi pa se boste lahko osvežili v snegu.

Savne pri Fanči

V ponudbi imamo štiri različne savne. Prepričani smo, da boste našli savno, ki bo zadovoljila vaše želje in potrebe, ne glede na to ali se savnate redno in si želite intentivnejše izkušnje ali pa se v svet savnanja podajate prvič in si želite postopnega privajanja na vse kar sodi v svet savnanja. Spoznajte se z vsako našo savno posebej in poiščite pravo glede na vaš okus, želje ali vašo kondicijo.

 

Finska savna je med najbolj razširjenimi in prepoznavnimi. Prav tako je od vseh tudi najbolj vroča. Pri nas jo ogrevamo na 85°C in redno kot tudi na željo gostov polivamo z mešanico vode in eteričnih olj. V savni po stari hišni tradicijo postrežemo badrijan, ki blago pomirja telo. Ima štiri nivoje, ki ponujajo različne temperature in sprejmejo do 8 oseb.

 

Turška savna zaradi visoke vlažnosti in prisotnosti arom eteričnih olj blagodejno vpliva na dihala, zaradi česar jo mnogi gostje obožujejo. Temperatura ne presega 42°C, zato je zelo primerna za vse, ki se s svetom savne šele spoznavajo.
Telo obdano s paro se hitro prepusti njenim učinkom, zato svetujemo, da turško savno obiščete takoj ob vašem prihodu.

 

Zeliščna savna, je nežnejša oblika finske savne, ki smo jo dodali v ponudbo z namenom, da združimo odlične lastnosti vroče in suhe finske savne ter vlažne turške savne. Zelišča, ki jih dodajamo na uparjalnik, se preko nežne pare počasi sproščajo v prostor. Temperatura dosega 60°C, prisotna je zmerna vlaga, ki blagodejno vpliva na telo, a ne moti dihalnih poti.

 

Infra rdeča savna ponuja obilo prednosti pred ostalimi toplotnimi terapijami. Sevalna toplota na telo vpliva popolnoma drugače kot v vseh ostalih savnah, zato lahko pričakujemo povsem drugačen vpliv na telo, ki se zato odziva z intenzivnejšim potenjem, kljub temu, da je v kabini le 50°C in je prisotna le nizka vlažnost.

 
Savnanje in rituali:

Ritualov je verjetno toliko kot je ljudi. Katerega si boste izbrali ali ustvarili sami bomo v celoti prepustili vam. Iz izkušenj vemo, kateri so najbolj pogosti ali najbolj primerni in z veseljem vam jih približamo, a pomembneje je, da prisluhnete svojemu telesu.

V želji, da bi se v naši hiši počutili zares sproščeno vam bomo le na kratko približali hišna pravila, osnovne rituale pravilnega savnanja in omejitve, ki vam bodo zagotavljale zares prijetno in popolnoma varno savnanje.

Na vrh strani

Bazeni pri Fanči

Ravno tako kot pri savnanju si lahko tudi s pomočjo naših bazenov ustvarite svoje rituale. Različni bazeni vam bodo ponudili ravno to, kar vaše telo pred ali po savnanju potrebuje, le prisluhniti mu morate. Bazen vam bo omogočil, da dobro premigate svoje telo in ga po vroči savni ravno prav ohladite. Če želite še dodatno sprostiti vaše mišice, na vas čaka masažni bazen. Za vse tiste, ki pa ste pripravljeni na poživljujočo izkušnjo, predlagamo, da se potopite v mrzlo vodo bazena za kneipanje.
Uporaba bazena pred savnanjem je prava rešitev, da sprostite odvečno energijo in stres, ki se je nabral čez dan. Umirili boste telo in misli, da se boste lahko nato v miru prepustili toploti savne. Uporaba bazena po savnanju vas bo prijetno ohladilo in prebudilo telo in duha. 

 

Bazen s prijetno ogreto in kristalno čisto vodo ter razgled na zeleno okolico vam bo dodal ključni element k vaši sprostitvi. Ravno dovolj velik, da svoje telo popolnoma sprostite in ohladite po savnanju. Če želite lahko naredite nekaj zamahljajev več za hitrejši utrip in še boljše počuje.

 

Notranji masažni bazen z vodnim curkom in zračnimi mehurčki poskrbi, da bodo vaše mišice po savnanju prijetno pregnetene. Hidroterapija s toplo vodo lahko lajše bolečine, sprošča, pospešuje krvni obtok in s tem pomaga pri celjenju. Privoščite svojemu telesu sproščujočo vodno masažo in se o prijetnih učinkih prepričajte sami.

 

Bazen za kneipanje je nepogrešljiv element savnanja pri Fanči. Hidroterapija z mrzlo vodo ima vrsto poznanih blagodejnih učinkov na telo. Poživite svoje telo in duha in se potopite v bazen z vodo, ki ima le od 6-8°C!

 

Na vrh strani

 Počitek

Čeprav se pri savnanju ne gibljete veliko, je vaše telo vseeno neprestano aktivno. Namenite mu prijeten počitek, da se lahko regenerira. Pri Fanči vemo, da je za pravilno savnanje, ki bo imelo blagodejne učinke na vaše telo, počitek in sprostitev po savnanju velikega pomena. 

 

Počivališče nad bazenom ima odličen razgled na vrt in bazen. Bližina bazena v prostoru ustvarja prijetno, mirno atmosfero, ki je kot nalašč primerna, da umirite svoj miselni tok in sprostite svoje telo. Po počitku boste kot prerojeni in pripravljeni na nove izzive ali pa na nov krog savnanja.

 

Nudistična plaža je en redkih kotičkov v Ljubljani, kjer lahko še sproščeno uživate v naravi, skriti pred radovednimi pogledi. Neglede na letni čas ima naša nudistična plaža vedno kaj za ponuditi - poleti se lahko sproščeno gibamo, beremo in meditiramo; pozimi pa to postane idealni kraj za ohladitev za vse prave savnarje.

 

Zimski vrt je prijeten prostor za počitek ob skodelici čaja in manjšem prigrizku iz našega samopostrežnega bara, ki se nahaja v bližini. 

 

Na vrh strani

Samopostrežni bar

Pri Fanči smo se vedno trudili, da je gost občutil toplino in domačnost našega sprostitvenega centra. Želimo ustvariti okolje, kjer se gost lahko popolnoma sprosti in prepusti, saj mi poskrbimo za vse ostalo. 

 

Domači bezgov čaj, ki ga kuhamo po Fančinem receptu je posebnost hiše že od samega začetka. Med savnanjem je pomembno, da sproti nadomestimo izgubljeno tekočino. V ponudbi je tudi ingverjev čaj in mnogo drugih zeliščnih in sadnih čajev, ki si jih lahko pripravite po svojem okusu.

 

Suho in sveže sadje ter ostali prigrizki, ki so v dnevni ponudbi bodo pomagali, da boste lahko nadomestili med savnanjem izgubljeno energijo in tako premagali morebitno lakoto.

 

Na vrh strani

Kaj o nas menijo naše stranke?

Najčistejši spa v Ljubljani. Le tako naprej!

Katja G.

Fanči blog

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...