Pojdi na glavno vsebino
+386 1 428 70 10 Prijava 0
Spoznajte Fanči kulturo savnanja
Natisni stran

Spoznajte Fanči kulturo savnanja

Celostna sprostitev pri Fanči

Pri Fanči smo prepričani, da savnanje blagodejno vpliva na telo in duha. Savna Fanči je že desetletja naslov za domačnost, sproščenost, udobje in mir. Pri nas se lahko prepustite, odmislite vsakodnevni stres, zaradi nakopičene jeze in skrbi ter se v miru in objemu vaše najljubše savne za trenutek posvetite le užitku in sprostitvi.

Savna deluje sproščujoče na telo: z znojenjem se iz telesa pospešeno izločajo strupene snovi. Savna pomaga tudi pri čiščenju dihalnih poti, izboljša pa se prekrvavitev kože, saj postane mehka in voljna. Mišice, obremenjene od stresa in drugih aktivnosti se hitreje sprostijo in regenerirajo.

Pozitivni telesni učinki savne

Pri Fanči ustvarjamo kulturo negovanja telesa. S primernim kozmetičnim in sprostitvenim programom želimo vzpostaviti harmonijo v telesu.

Savna je med najboljšimi oblikami globinskega čiščenja kože in telesa. Vročina pospeši prekrvitev, povzroči odpiranje por, s potenjem se izločajo prah, odmrla koža, toksini, odpadne snovi, umazanija, ostanki ličil in odvečni loj. Ob pospešenem delovanju srca se pospeši prekrvitev kože, podkožja (čiščenje z znojem) in notranjosti telesa, pospešeno je delovanje ledvic, ki izločajo soli (čiščenje z urinom) ter strupene in odpadne snovi iz telesa. Pregrevanje krepi tudi imunski sistem, s tem raste odpornost (zoper prehlad, gripo), sproščata se psihična in fizična napetost, manj je bolečin v mišicah in sklepih.

Nekaj praktičnih Fanči priporočil

Osnovno pravilo rednih uporabnikov savne je: uživanje, sproščanje in potenje - za vse ostalo so samo priporočila, ni pravil. Priporočljivo je pitje večjih količin tekočine pred savnanjem in po njem, v savno gremo goli ali ogrnjeni z brisačo (s kopalnim plaščem, plaščkom za savno), pred vstopom v savno še oprhamo in dobro obrišemo (intenzivno potenje). V savni podložimo brisačo pod telo (zadnjico in noge, v ležečem položaju podložimo vse telo). V parni savni so nameščene cevi za čiščenje klopi s curkom vode (Turška savna), s katerim si lahko hladimo tudi noge, roke ali obraz.

Po savnanju je obvezno prhanje, nadaljujemo lahko s plavanjem v bazenu z mrzlo vodo, potapljanjem v kadi s hladno vodo - po Kneippovih metodah, z ohlajanjem rok po Kneippu, s polaganjem ledu in hlajenjem obraza, zatilja. Po vodnem tretmaju naj sledi počitek, ki naj traja tako dolgo, kolikor časa smo prebili v savni. Pred odhodom domov je dobro vsaj 30 minut počivati, da se uravnovesi temperatura telesa.

Opozorila: Savnanje odsvetujemo nosečnicam in dojenčkom, ljudem z resnimi zdravstvenimi težavami (okvare srca in ožilja, motnje v uravnavanju pritiska, rosacea, tuberkuloza, epilepsija), suho savno pa tudi vsem, ki imajo izrazito razširjene vene na določenih delih telesa. Starostne omejitve navzgor ni, vendar je vredno opozoriti, da je parna savna veliko znosnejša, prijazna telesu in jo ljudje bolje prenašamo.


Da bi se izognili morebitnim težavam ali dvomom glede uporabe savne, priporočamo, da se pred obiskom savne posvetujete s svojim osebnim zdravnikom. Uporaba savne je na lastno odgovornost.

Kaj o nas menijo naše stranke?

Različni kozmetičarki za različno storitev. Obe prijazni, strokovni. Kozmetičarka, ki je opravljala nego obraza je bila še posebej profesionalna, ponudila veliko nasvetov in priporočil ter ponudila testerje za nego kože. Ker sva storitev opravili hitreje, kot je bilo rezervirano, je računala 45 min namesto 60 min.

Melita H.

Fanči blog

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...