Pojdi na glavno vsebino
+386 1 428 70 10 Prijava 0
Savna - za vse čase
Natisni stran

Savna - za vse čase

Splošno znan in NEresničen je mit, da savnanje ni zaželeno v poletnih mesecih, saj naj bi nas toplo vreme dovolj ogrelo, da ni dodatne potrebe po gretju telesa. A zgodovina priča drugače, saj so že v času Otomanov poznali številne kopeli (turški Hamam), ki so obiskovalcem omogočale sproščanje v toplem in vlažnem zraku. Kopeli in savne so se razširile po celem Rimskem cesarstvu vse do Severne Afrike. Od davnih časov pa vse do danes, so na območju Turčije, starega Rima pa vse do Skandinavije poznali številne zdravilne učinke savne in kopeli ter ju skozi celo leto pridno uporabljali. 

Terme starih rimljanov

Kakšni so zdravilni učinki savne poleti?

Poleti se veliko gibamo na prostem, se prepotimo in nam na misel ne pride, da bi obiskali še savno. Vendar ima savna ogromno zdravilnih učinkov za telo. Tudi poleti lahko v savni pokurite dodatne kalorije in si olajšate poletno dieto, savna izboljša kardiovaskularni sistem in respiratorne funkcije, seveda pa tudi sprosti mišice in s tem omogoča izjemni občutek ugodja.

Pri Fanči lahko izbirate med vlažno turško savno ali bolj vročo finsko savno, pomirjujočo zeliščno savno ter physiotherm infrardečo savno. Vsekakor med savnanjem ne gre brez vode, zato si privoščite osvežitev pod tušem in v enem izmed bazenov.

Turša savna - hamam

Dokazani pozitivni učinki savnanja delujejo ne glede na letni čas, celo poletno vročino lažje prenašamo, saj se s pomočjo savne telo aklimatizira na poletne temperature - podoben učinek kot pitje mlačnih pijač, oziroma čaja v poletnih mesecih.  Zanimiv je primer italijanske nogometne reprezentance pred nastopom na svetovnem prvenstvu leta 2014 v Braziliji, saj so predhodno  trenirali tudi v savni, da so se na tak način privadili na vročino.

Pri Fanči vam svetujemo v savni samo sprostitev. Ne pustite se pretentati raznim mitom in se prepustite užitku savne, ne glede na zunanje temperature, telo vam bo zagotovo hvaležno

Bi radi preizkusili blagodejne učinke savne? Vas zanima še kaj več glede savnanja? Pokličite nas in z veseljem vam bomo svetovali ter odgovorili na vsa vprašanja. Telefon: +386 1 428 70 10 ali e-pošta: recepcija@fanci.si

Kaj o nas menijo naše stranke?

Profesionalna, natančna in strokovna. Podala mi je veliko nasvetov. Zelo zelo zadovoljna.

Maja J.

Fanči blog

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...