Pojdi na glavno vsebino
+386 1 428 70 10 Prijava 0
Savna na dan, odžene zdravnika stran
Natisni stran

Savna na dan, odžene zdravnika stran

Savna že dolgo velja za eno najbolj prijetnih načinov sproščanja. Ob redni uporabi savne (vsaj dvakrat tedensko) pa se kažejo še mnogi pozitivni učinki na telesnem in duševnem počutju. Vas zanima kaj je tistih 5 najpogostejših blagodejnih učinkov savne?

 1. Savna sprosti mišice in blaži bolečino v sklepih: Zaradi vpliva toplote telo začne proizvajati več endorfina, ki vpliva na ugodje mišic in povzroči sprostitev. Toplota tudi spodbudi cirkulacijo in s tem hitrejšo regeneracijo v telesu.

2. V savni porabimo kalorije: Namig: pri kurjenju kalorij je IR-Infra rdeča savna naš najboljši zaveznik. V IR savni z izločanjem toksinov in znoja porabimo lahko v 30min tudi več kot 1000 kalorij!

3. Savna pomaga pri izločanju toksinov: Večina  ljudi se ne spoti vsak dan. Ob globinskem potenju telo izloča tudi nevarne toksine, kot so: baker, cink, nikelj, živo srebro, katere pridobimo iz okolja.

4. Savna čisti kožo: Že dolgo je znano, da je savna povezana tudi z lepoto. S potenjem koža hitreje izloči mrtve kožne celice, kar spodbudi proizvodnjo novih celic in s tem hitrejšo regeneracijo.

5. Savna spodbudi kardiovaskularni sistem: Savna spodbudi srčni utrip, po savnanji pa se ta zniža na manj kot je bil pred savnanjem, trening srčne mišice spodbuja celoten kardiovaskularni sistem in učinkuje podobno kot po zmerni telesni vadbi.  Hladen tuš in mrzel bazen - kneip po savni pa stimulirata telo.

 

Opozorila in nasveti:

  • Pred in po savni se izogibajte pitju alkoholnih pijač in zdravilom, ki zavirajo ali spodbujajo potenje.
  • Čas v savni prilagodite svojemu počutju (priporočamo od 15min do 20min na enkrat).
  • Na sebi imejte le brisačo za podlogo.
  • Ne uporabljajte savne, če vam je slabo.
  • Po vsaki savni spijte dva do štiri kozarce vode.
  • Ne jejte preveč pred in po savni.

Da bi se izognili morebitnim dvomom glede uporabe savne, priporočamo, da se pred obiskom savne posvetujete s svojim osebnim zdravnikom. Uporaba savne je na lastno odgovornost.

Kaj o nas menijo naše stranke?

Super pristop. Do sedaj nimam z nobeno zaposleno slabih izkušenj. Zato se tudi k vam vračam na storitve.

Lidija M.

Fanči blog

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...