Pojdi na glavno vsebino
+386 1 428 70 10 Prijava 0
Ali sončenje vpliva na staranje kože?
Natisni stran

Ali sončenje vpliva na staranje kože?

Koža je odličen zapisnik vaših aktivnosti. Vsaka izpostavljenost sončni svetlobi se nalaga kot denar v banki, slaba stran pa je izplačilo, ki pride v obliki poškodb zaradi sonca (znanimi tudi kot fotopoškodbe). Te so najpogostejši vzrok za prezgodnje znake staranja kože, na koži pa se pojavijo v obliki gub in hiperpigmentacije. Poškodbe zaradi sonca lahko pripeljejo tudi do oslabljenega imunskega sistema in povečajo možnosti za nastanek kožnega raka.

Tudi če je izpostavljenost kože soncu časovno omejena na kratka kosila na prostem ali 20-minutne sprehode, seštevek trajanja izpostavljenosti zadošča za nastanek znakov staranja kože.

Prvi ukrep pri dnevni obrambi pred poškodbam zaradi sonca je vsakodnevna uporaba izdelkov z zaščitnim faktorjem. Tudi če je vreme delno oblačno ali oblačno, se lahko UV žarki prebijejo do kože in povzročijo škodo, zato uporaba sončne kreme le ob sončnih dneh ni dovolj.

Na srečo se je z bolj sofisticiranimi formulami izdelkov za zaščito proti soncu, ki prinašajo tudi koristi za zdravje kože (bolj sijoča in manj mastna koža), zaščitni faktor spremenil v priročen dodatek naši jutranji rutini. S svojo kozmetičarko se pogovorite o vlažilnih izdelkih s SPF zaščito, ki jih lahko uporabite kot podlago za ličila ali samostojno, ter tako poskrbite za zaščito kože pred UV žarki, ki povzročajo staranje kože.

Kaj o nas menijo naše stranke?

Spoštovani. Že 20 let sem vaša stranka in sedaj sta postala tudi moja otroka, ki sta nadvse zadovoljna z nego aknaste kože. Tako prijaznega osebja in lepe energije vseh zaposlenih še nisem srečala. Hvala!

Natalija D.P.

Fanči blog

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...