Pojdi na glavno vsebino
+386 1 428 70 10 Prijava 0
Ali je občutljiva koža mit ali resnica?
Natisni stran

Ali je občutljiva koža mit ali resnica?

Resnična občutljivost kože je genetsko pogojena in je pogosto prisotna pri ljudeh z zelo svetlo kožo ter pri ljudeh, katerih predniki prihajajo iz Severne Evrope. Vzrok za to je nizka vsebnost pigmenta ali tanka vrhnja plast kože.

Vzdražena koža se lahko pojavi pri posameznikih različnih ras ali kožnih odtenkov. Simptomi občutljive in vzdražene kože imajo veliko skupnega (srbenje, pekoč občutek, rdečica in ščemenje), vendar pa vzdražena koža v veliko primerih ni vidna s prostim očesom, saj se vzrok nahaja veliko globlje. Naša mikroklima ali klima, kateri smo izpostavljeni doma, v avtu, na delovnem mestu in med zračnim prometom, se dnevno spreminja, kar pomeni, da se stopnja občutljivosti lahko spreminja.

Pravilna diagnoza občutljive ali vzdražene je ključnega pomena za ustrezno nego. Posvetujte se s profesionalno kozmetičarko za določitev vzroka občutljivosti vaše kože.


Ste za brezplačni profesionalni posvet glede ustrezne nege vaše kože? Pokličite nas na
telefon: 01 428 70 10 in si zagotovite svoj termin brezplačnega in popolnoma neobvezujočega posveta.

Kaj o nas menijo naše stranke?

Gospa je bila zelo prijazna, postopek je razumljivo razložila. Všeč mi je bilo, da se je pogovarjala z mano, saj sem tako odvrnila bolečino od depilacije. Res je bila super.

Živa B.

Fanči blog

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...