Pojdi na glavno vsebino
+386 1 428 70 10 Prijava 0
Izpostavljanje soncu in staranje kože
Natisni stran

Izpostavljanje soncu in staranje kože

Koža je odličen zapisnik vaših aktivnosti. Vsaka izpostavljenost sončni svetlobi se nalaga kot denar v banki – slaba stran pa je izplačilo, ki pride v obliki poškodb zaradi sonca (znanimi tudi kot fotopoškodbe). Te so najpogostejši vzrok za prezgodnje znake staranja kože, na koži pa se pojavijo v obliki gub in hiperpigmentacije. Poškodbe zaradi sonca lahko pripeljejo tudi do oslabljenega imunskega sistema in povečajo možnosti za nastanek kožnega raka.

Tudi če je izpostavljenost kože soncu časovno omejena na kratka kosila na prostem ali 20-minutne sprehode, je seštevek izpostavljenosti dovolj za nastanek znakov staranja kože. Prvi ukrep pri dnevni obrambi pred poškodbam zaradi sonca je vsakodnevna uporaba izdelkov z zaščitnim faktorjem. Tudi če je vreme delno oblačno ali oblačno, se lahko UV žarki prebijejo do kože in povzročijo škodo, zato uporaba sončne kreme le ob sončnih dneh ni dovolj.
Na srečo se je z bolj sofisticiranimi formulami izdelkov za zaščito proti soncu, ki prinašajo tudi koristi za zdravje kože (bolj sijoča in manj mastna koža), zaščitni faktor spremenil v priročen dodatek naši jutranji rutini. S svojo kozmetičarko se pogovorite o vlažilnih izdelkih s SPF zaščito, ki jih lahko uporabite kot podlago za ličila ali samostojno, ter tako poskrbite za zaščito kože pred UV žarki, ki povzročajo staranje kože.

Preberite si še koliko pilinga je pravzaprav preveč in o snoveh, ki sprožijo staranje kože.

Rezervirajte svoj termin za brezplačno testno nego s pregledom kože pri profesionalni kozmetičarki, ki bo analizirala vašo kožo, postavila ustrezno diagnozo in vam predpisala izdelke in spremembe življenjskega stila, s pomočjo katerih boste lahko ohranili nadzor nad svojo kožo.

Rezervacije:  +386 1 428 70 10

Kaj o nas menijo naše stranke?

Strokovna, profesionalna, prijazna, topla, diskretna.

Barbara B.

Fanči blog

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...