Pojdi na glavno vsebino
+386 1 428 70 10 Prijava 0
Snovi, ki sprožijo staranje kože
Natisni stran

Snovi, ki sprožijo staranje kože

V zadnjih nekaj letih so znanstveniki poglobili znanje o biokemičnih snoveh, ki dejansko sprožijo staranje kože, torej povzročijo nastanek gub, spremembe v pigmentaciji ter izgubo kožnega tona.

Te biokemične snovi so:

  • Reaktivne kisikove zvrsti (Reactive Oxygen Species ali ROS), ki jih poznamo tudi pod imenom prosti radikali.
  • Encimi matrice metaloproteinaze (Matrix Metalloproteinases ali MMP).
  • Končni produkti glikozilacije (Advanced Glycation End-products ali AGE).

Reaktivne kisikove zvrsti (ROS) so nevarne kisikove molekule, katerih nastanek povzročajo UV žarki in onesnaženost. Te molekule napadajo kožo in reagirajo s stabilnimi molekulami v kožnih celicah, tako pa povzročajo navzkrižno povezovanje kolagena in elastina (kar povzroča gube) in hkrati koži onemogočajo, da bi sama popravila škodo.

Encimi matrice metaloproteinaze (MMP) so encimi, ki se aktivirajo zaradi izpostavljenosti UV žarkom ali vnetjem. Ti encimi prispevajo k razgrajanju kolagena, hkrati pa zavirajo nastanek novega kolagena.

Enaka glukoza (sladkor), ki našim celicam priskrbi energijo, lahko tudi reagira s proteini, vključno s kolagenom v koži. Ta reakcija povzroči nastanek končnih produktov glikozilacije (AGE), ki lahko prispevajo k izgubi elastičnosti kože, nastanku gub, vnetij, poleg tega pa zavirajo rast kožnih celic in pospešujejo staranje.

Ker poznamo in razumemo te biokemične snovi oz. sprožilce, smo strokovnjaki za nego kože bolje opremljeni za učinkovito zdravljenje in nadzor nad znaki staranja.

Rezervirajte svoj termin za brezplačno testno nego s pregledom kože pri profesionalni kozmetičarki, ki bo analizirala vašo kožo, postavila ustrezno diagnozo in vam predpisala izdelke in spremembe življenjskega stila, s pomočjo katerih boste lahko ohranili nadzor nad svojo kožo.

Rezervacije:  +386 1 428 70 10

Kaj o nas menijo naše stranke?

Je maserka, ki zna masirati, se pozanima o težavah stranke, zakaj se je le-ta odločila za masažo. In temu primerno tudi masira. Bil sem na večih masažah, kjer so me maserke le božale in ne masirale. Definitivno bi jo priporočil kolegom. In prihodnjič se bom za masažo prav tako naročil pri njej

Boštjan B.

Fanči blog

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...