Pojdi na glavno vsebino
+386 1 428 70 10 Prijava 0
Snovi, ki sprožijo staranje kože
Natisni stran

Snovi, ki sprožijo staranje kože

V zadnjih nekaj letih so znanstveniki poglobili znanje o biokemičnih snoveh, ki dejansko sprožijo staranje kože, torej povzročijo nastanek gub, spremembe v pigmentaciji ter izgubo kožnega tona.

Te biokemične snovi so:

  • Reaktivne kisikove zvrsti (Reactive Oxygen Species ali ROS), ki jih poznamo tudi pod imenom prosti radikali.
  • Encimi matrice metaloproteinaze (Matrix Metalloproteinases ali MMP).
  • Končni produkti glikozilacije (Advanced Glycation End-products ali AGE).

Reaktivne kisikove zvrsti (ROS) so nevarne kisikove molekule, katerih nastanek povzročajo UV žarki in onesnaženost. Te molekule napadajo kožo in reagirajo s stabilnimi molekulami v kožnih celicah, tako pa povzročajo navzkrižno povezovanje kolagena in elastina (kar povzroča gube) in hkrati koži onemogočajo, da bi sama popravila škodo.

Encimi matrice metaloproteinaze (MMP) so encimi, ki se aktivirajo zaradi izpostavljenosti UV žarkom ali vnetjem. Ti encimi prispevajo k razgrajanju kolagena, hkrati pa zavirajo nastanek novega kolagena.

Enaka glukoza (sladkor), ki našim celicam priskrbi energijo, lahko tudi reagira s proteini, vključno s kolagenom v koži. Ta reakcija povzroči nastanek končnih produktov glikozilacije (AGE), ki lahko prispevajo k izgubi elastičnosti kože, nastanku gub, vnetij, poleg tega pa zavirajo rast kožnih celic in pospešujejo staranje.

Ker poznamo in razumemo te biokemične snovi oz. sprožilce, smo strokovnjaki za nego kože bolje opremljeni za učinkovito zdravljenje in nadzor nad znaki staranja.

Rezervirajte svoj termin za brezplačno testno nego s pregledom kože pri profesionalni kozmetičarki, ki bo analizirala vašo kožo, postavila ustrezno diagnozo in vam predpisala izdelke in spremembe življenjskega stila, s pomočjo katerih boste lahko ohranili nadzor nad svojo kožo.

Rezervacije:  +386 1 428 70 10

1 storitev

Razvrsti po:

Pomlajevalna nega obraza 75 minut 75 min   107,30 €

Pomlajevalna nega obraza iz linije AgeSmart je plod najnovejših dosežkov na področju regeneracije kože z vitamini in pilingi na bazi hidroksi kislin.
Ta posebna nega s poudarkom na negi kože nagnjene k prezgodnemu staranju vsebuje poseben pomlajevalni piling z vsebnostjo vitaminov.
Maska bogata z vitamini povečuje elastičnost kože, strukturo tkiva in izgled kože, ki bo že takoj po negi vidno bistveno izboljšan.

Pri Fanči na razvajanje ni potrebno čakati. Vaš željeni termin se bo pričel točno ob uri. Rezervacije lahko uredite telefonsko ali preko spleta.
Rezerviraj
Obdarite svoje bližnje z elegantnimi darilnimi boni za naše storitve, primernimi za vse priložnosti.

V vnosna polja spodaj vpišite ime in priimek obdarjenca in željeno posvetilo, ki ga bomo lično oblikovali in natisnili na darilni bon poleg izbrane storitve.

Preverite našo ponudbo kozmetičnih storitev in sprostitvenega centra po nižjih cenah, ki so na voljo na spletnem mestu Fanči Last Minute. Višina popustov je odvisna od trenutnega povpraševanja in že rezerviranih terminov.
Preveri ponudbo
Naše storitve lahko svojim prijateljem, ki nas še niso obiskali približate po ugodnejših cenah. Pošljite jim sporočilo z dobropisom za 10 evrov in za vsakega od njih, ki nas bo obiskal, tudi vas nagradimo z dobropisom v vrednosti 10 evrov.
Priporoči prijatelju

Kaj o nas menijo naše stranke?

Z vašim osebjem in storitvami sem bila do sedaj vedno zadovoljna, zato vse pohvale.

Nevenka V.

Fanči blog

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...