Pojdi na glavno vsebino
+386 1 428 70 10 Prijava 0
Uporaba pilingov - koliko je preveč?
Natisni stran

Uporaba pilingov - koliko je preveč?

Piling naredi našo kožo bolj napeto in čvrsto, poleg tega pa koža na pogled in na dotik postane bolj gladka. Zaradi teh rezultatov se veliko ljudi ujame v past prekomerne uporabe eksfoliantov: tak pristop lahko dejansko zmanjša vitalnost kože in poveča njeno dovzetnost za poškodbe zaradi UV žarkov.
Prekomerna uporaba eksfoliantov lahko sproži vnetne reakcije na koži, ki ogrožajo lipidno pregrado in ji onemogočijo, da bi pravilno delovala. Poleg tega naredijo kožo bolj občutljivo in pospešujejo prezgodnje staranje.

Če prekomerno uporabljate eksfoliante, se bodo na vaši koži pojavili naslednji opozorilni znaki:    

  • opazna dehidracija,
  • zaplate suhe kože,
  • občutek zategnjenosti na koži,
  • rdečica in srbenje,
  • povečana občutljivost in
  • vnetne akne ter razdražena koža.

Če na koži opazite te znake, se posvetujte s strokovnjakom za nego kože oziroma profesionalno kozmetičarko, ki vam bo verjetno predpisala uporabo pomirjujočega čistilnega izdelka in tonika ter zaščitnega vlažilnega izdelka, da boste lahko začeli s procesom zdravljenja kože. Zaščita proti sončnim žarkom je v tem času obvezna: uporabljajte kremo za sončenje, ki vsebuje fizično zaščito proti UV žarkom, na primer titanov dioksid ali cinkov oksid, ki ne dražita kože.

Po tem, ko si vaša koža opomore, lahko začnete uporabljati nežne eksfoliante, ki so namenjeni dnevni uporabi. Če hočete bolj intenziven piling, izberite neabraziven eksfoliant, ki vsebuje kemične snovi kot so salicilna ali mlečna kislina. Ta bolj nežen režim zdravljenja lahko dopolnite s profesionalnimi pilingi, ki jih izvede vaša kozmetičarka, tako pa lahko uživate v bolj gladki koži brez nezaželjenih stranskih učinkov.

Rezervirajte svoj termin za brezplačno testno nego s pregledom kože pri profesionalni kozmetičarki, ki bo analizirala vašo kožo, postavila ustrezno diagnozo in vam predpisala izdelke in spremembe življenjskega stila, s pomočjo katerih boste lahko ohranili nadzor nad svojo kožo.

Rezervacije:  +386 1 428 70 10

1 storitev

Razvrsti po:

Pomlajevalna nega obraza 75 minut 75 min   107,30 €

Pomlajevalna nega obraza iz linije AgeSmart je plod najnovejših dosežkov na področju regeneracije kože z vitamini in pilingi na bazi hidroksi kislin.
Ta posebna nega s poudarkom na negi kože nagnjene k prezgodnemu staranju vsebuje poseben pomlajevalni piling z vsebnostjo vitaminov.
Maska bogata z vitamini povečuje elastičnost kože, strukturo tkiva in izgled kože, ki bo že takoj po negi vidno bistveno izboljšan.

Pri Fanči na razvajanje ni potrebno čakati. Vaš željeni termin se bo pričel točno ob uri. Rezervacije lahko uredite telefonsko ali preko spleta.
Rezerviraj
Obdarite svoje bližnje z elegantnimi darilnimi boni za naše storitve, primernimi za vse priložnosti.

V vnosna polja spodaj vpišite ime in priimek obdarjenca in željeno posvetilo, ki ga bomo lično oblikovali in natisnili na darilni bon poleg izbrane storitve.

Preverite našo ponudbo kozmetičnih storitev in sprostitvenega centra po nižjih cenah, ki so na voljo na spletnem mestu Fanči Last Minute. Višina popustov je odvisna od trenutnega povpraševanja in že rezerviranih terminov.
Preveri ponudbo
Naše storitve lahko svojim prijateljem, ki nas še niso obiskali približate po ugodnejših cenah. Pošljite jim sporočilo z dobropisom za 10 evrov in za vsakega od njih, ki nas bo obiskal, tudi vas nagradimo z dobropisom v vrednosti 10 evrov.
Priporoči prijatelju

Kaj o nas menijo naše stranke?

Kozmetičarka ima odličen pristop, zadovoljna sem z njenimi storitvami in hvaležna za njeno nežno in hkrati odločno spodbudo, da zase storim nekaj več.

Damjana Z.

Fanči blog

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...