Pojdi na glavno vsebino
+386 1 428 70 10 Prijava 0
Uporaba pilingov - koliko je preveč?
Natisni stran

Uporaba pilingov - koliko je preveč?

Piling naredi našo kožo bolj napeto in čvrsto, poleg tega pa koža na pogled in na dotik postane bolj gladka. Zaradi teh rezultatov se veliko ljudi ujame v past prekomerne uporabe eksfoliantov: tak pristop lahko dejansko zmanjša vitalnost kože in poveča njeno dovzetnost za poškodbe zaradi UV žarkov.
Prekomerna uporaba eksfoliantov lahko sproži vnetne reakcije na koži, ki ogrožajo lipidno pregrado in ji onemogočijo, da bi pravilno delovala. Poleg tega naredijo kožo bolj občutljivo in pospešujejo prezgodnje staranje.

Če prekomerno uporabljate eksfoliante, se bodo na vaši koži pojavili naslednji opozorilni znaki:    

  • opazna dehidracija,
  • zaplate suhe kože,
  • občutek zategnjenosti na koži,
  • rdečica in srbenje,
  • povečana občutljivost in
  • vnetne akne ter razdražena koža.

Če na koži opazite te znake, se posvetujte s strokovnjakom za nego kože oziroma profesionalno kozmetičarko, ki vam bo verjetno predpisala uporabo pomirjujočega čistilnega izdelka in tonika ter zaščitnega vlažilnega izdelka, da boste lahko začeli s procesom zdravljenja kože. Zaščita proti sončnim žarkom je v tem času obvezna: uporabljajte kremo za sončenje, ki vsebuje fizično zaščito proti UV žarkom, na primer titanov dioksid ali cinkov oksid, ki ne dražita kože.

Po tem, ko si vaša koža opomore, lahko začnete uporabljati nežne eksfoliante, ki so namenjeni dnevni uporabi. Če hočete bolj intenziven piling, izberite neabraziven eksfoliant, ki vsebuje kemične snovi kot so salicilna ali mlečna kislina. Ta bolj nežen režim zdravljenja lahko dopolnite s profesionalnimi pilingi, ki jih izvede vaša kozmetičarka, tako pa lahko uživate v bolj gladki koži brez nezaželjenih stranskih učinkov.

Rezervirajte svoj termin za brezplačno testno nego s pregledom kože pri profesionalni kozmetičarki, ki bo analizirala vašo kožo, postavila ustrezno diagnozo in vam predpisala izdelke in spremembe življenjskega stila, s pomočjo katerih boste lahko ohranili nadzor nad svojo kožo.

Rezervacije:  +386 1 428 70 10

Kaj o nas menijo naše stranke?

Kozmetičarka je mojo izbrano storitev opravila vrhunsko, obrvi so natančno urejene in odlično pobarvane. Še več, naknadno sva se dogovorili tudi za nego kože, saj je moj koža resnično bila grozna. Moram reči da, mi je kozmetičarka kožo odlično očistila in pravzaprav rešila. Če sem še včeraj bila cela bulasta in mastna je danes koža vidno bolj umirjena, bulic in maščenja ni več, preostale akne pa se uspešno sušijo. Kot najstnici se je pri meni izoblikoval velik strah pred kozmetično storitvijo - nega kože / čiščenje kože, saj mi je to povzorčilo še več težav, mislim, da je zdaj ta strah odpravljen in komaj čakam, da se ponovno oglasim. Vse pohvale.

Patricija P.

Fanči blog

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...