Pojdi na glavno vsebino
+386 1 428 70 10 Prijava 0
Miti o mastni koži
Natisni stran

Miti o mastni koži

Ko se pogovarjamo o mastni koži, ne zmanjka mitov o tej. Preberite si naslednja dejstva in se bolje seznanite o tem, kako lahko zares nadzorujete mastnost kože.

1. mit: Mastnost kože lahko odpravimo tako, da jo očistimo z agresivnimi snovmi, ki sušijo kožo, na primer z alkoholom.
NI RES. Če maščobo odstranimo s kože, lahko povzročimo prekomerno proizvajanje koži lastnih maščob. Zakaj? Ker koža tako poskuša nadomestiti tisto, kar je izgubila. Tisti, ki mastno kožo čistijo z izdelki ki vsebujejo alkohol, se pogosto srečajo z rezultati kot so dehidrirana, razdražena in občutljiva koža.

2. mit: Sončne kreme povečajo proizvajanje maščob na koži.
NI RES. S svojo kozmetičarko se pogovorite o novih, sofisticiranih formulah, ki ne mašijo por ter vsebujejo 'mikro-spužve', ki vsrkajo maščobe. Ti izdelki vam bodo priskrbeli vrhunsko zaščito proti soncu in učinkovito negovali vašo kožo.

3. mit: Nekaj izpostavljenosti soncu je odlična rešitev za odpravljanje mastne kože.
NI RES. Izpostavljenost soncu ni nikoli dobra za kožo. Čeprav se zdi, da sončenje prinese začasni ''sušilni'' učinek, bodo lojnice začele prekomerno proizvajati maščobo, da bi nadomestile izgubljeno. Rezultat pa bo: še več maščobe na površini kože.

4. mit: Nič nam ne more pomagati, da bi odpravili mastno kožo.
NI RES! Ne obupajte! Mastno kožo lahko nadzorujemo ravno tako, kot katerokoli drugo nezaželjeno stanje kože.

Rezervirajte svoj termin za brezplačno testno nego s pregledom kože pri profesionalni kozmetičarki, ki bo analizirala vašo kožo, postavila ustrezno diagnozo in vam predpisala izdelke in spremembe življenjskega stila, s pomočjo katerih boste lahko ohranili nadzor nad svojo kožo.

Rezervacije:  +386 1 428 70 10

Kaj o nas menijo naše stranke?

Pohvale za odlično manikuro in profesionalen ter prijazen odnos.

Petra P.

Fanči blog

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...