Pojdi na glavno vsebino
+386 1 428 70 10 Prijava 0
Ali je moška koža res drugačna od ženske?
Natisni stran

Ali je moška koža res drugačna od ženske?

Poleg poraščenosti po obrazu obstajajo tudi strukturne razlike med moško in žensko kožo. Zaradi vpliva androgenih hormonov (testosterona) se pri moških koža odebeli, kar je odgovor na vprašanje: zakaj je moška koža približno 25% debelejša kot ženska. Poleg tega je struktura moške kože bolj groba.

Sebum (maščoba iz žlez lojnic) in proizvajanje le tega se ravno tako razlikujeta pri moških in ženskah. Po koncu pubertete lojnice moške kože proizvajajo več sebuma kot tiste na ženski koži. Izločanje androgenih hormonov sproži večje proizvajanje sebuma, to pa je razlog, zakaj imajo moški dalj časa probleme z aknami.

Ne glede na starost ima moška koža tudi večjo gostoto kolagena kot ženska. Glede na to, da je vsebnost kolagena neposredno povezana z nastankom znakov staranja kože, nekateri pravijo, da je ženska koža približno 15 let starejša od kože moškega, v primeru da sta oba enake starosti. Toda moški so manj pazljivi glede sončenja, kar pomeni, da redko uporabljajo kreme za sončenje, kar pa lahko prispeva k temu, da se omenjena 15-letna razlika sploh ne opazi. Škoda, ki jo povzročijo nevarni UV žarki, lahko moški koži doda par let ter izniči koristi, ki upočasnjujejo notranje staranje.

Rezervacije:  +386 1 428 70 10

Kaj o nas menijo naše stranke?

Kozmetičarka je mojo izbrano storitev opravila vrhunsko, obrvi so natančno urejene in odlično pobarvane. Še več, naknadno sva se dogovorili tudi za nego kože, saj je moj koža resnično bila grozna. Moram reči da, mi je kozmetičarka kožo odlično očistila in pravzaprav rešila. Če sem še včeraj bila cela bulasta in mastna je danes koža vidno bolj umirjena, bulic in maščenja ni več, preostale akne pa se uspešno sušijo. Kot najstnici se je pri meni izoblikoval velik strah pred kozmetično storitvijo - nega kože / čiščenje kože, saj mi je to povzorčilo še več težav, mislim, da je zdaj ta strah odpravljen in komaj čakam, da se ponovno oglasim. Vse pohvale.

Patricija P.

Fanči blog

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...