Pojdi na glavno vsebino
+386 1 428 70 10 Prijava 0
Anatomija vraščenih dlak
Natisni stran

Anatomija vraščenih dlak

Vraščene dlake, poznane tudi pod imenom Pseudofolliculitis barbae, se pojavijo na koži takrat, ko dlake obrijemo in zrastejo nazaj pod nepravilnim kotom. Ko z britjem odrežemo konec korena dlake, lahko potisnemo dlako globlje v folikel, ali pa celo povzročimo, da se ta prepogne v foliklu in začne rasti proti notranjosti kože, namesto ven iz folikla. Poleg tega lahko koren dlake zraste in vstopi v drug folikel.

Telo vraščeno dlako obravnava kot tujek (podobno kot trsko zapičeno v kožo), zato sproži vnetni odziv, ki vključuje rdečico, srbenje in oteklino, ki spominja na mozolj in se lahko ognoji.

Da bi preprečili vraščanje dlak, uporabite fizični ali kemični eksfoliant pred britjem. Fizični eksfolianti z drobnimi Silica Gel kroglicami bodo odstranili odmrle kožne celice, pripravili površino kože na britje in dvignili dlake stran od kože. Kemični eksfolianti, ki vsebujejo mlečno ali salicilno kislino, bodo odstranili odmrle celice, dvignili vraščene dlake nad površino kože in kožo naredili bolj mehko ter gladko.

Preberite si še nekaj o britju in o tem ali je moška koža zares drugačna od ženske.

Še danes se posvetujte s kozmetičarko, ki vam bo predpisala najbolj primerne izdelke za vnego vaše kože po britju in preprečevanje vraščanja dlak!

Informacije: +386 1 428 70 10

Kaj o nas menijo naše stranke?

Prvič sem bila pri vas in s celotno storitvijo sem izredno zadovoljna. Iz salona sem odšla kot nova. Všeč mi je bila in še se bom vrnila k isti osebi. Sem zelo zahtevna stranka ampak kozmetičarka me je prepričala s svojo strokovnostjo, iskrenostjo, profesionalnostjo. Najbolj pa mi je všeč, da je bil njen cilj, da bom lepša, kar si vsaka ženska želi :)

Mateja F.D.

Fanči blog

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...