Pojdi na glavno vsebino
+386 1 428 70 10 Prijava 0
Hiperpigmentacija
Natisni stran

Hiperpigmentacija

Kaj je hiperpigmentacija?

Hiperpigmentacija imenujemo večja pigmentna znamenja na koži obraza, dekolteja ali na hrbtni strani dlani. Povzroči jih prekomerna proizvodnja melanina v koži, ki je pogosto posledica izpostavljanja soncu. Kar povzroči nastanek pigmentnih znamenj na koži. Za odstranitev ali zmanjšanje pigmentnih znamenj in preprečevanje nastanka novih je potrebno zmajšanje delovanja encima ˝tyrosinase˝ in s tem prekiniti proces pigmentacije brez poškodovanja pigmentnih celic.

Ostali razlogi za pojav hiperpigmentacije:

  • hormonska neravnovesja,
  • med in po nosečnosti,
  • jemanje kontracepcijskih tabletk,
  • nega kože s preparati z visoko vsebnostjo vazelina.

kaj lahko storimo?

V kozmetičnem salonu izvajamo dva prilagojena programa nege hiperpigmentirane kože. Prvi je program za nego hiperpigmentirane kože, zasnovan na temeljiti analizi stanja kože, po ekskluzivni Dermalogica metodi Face Mapping®-a (analiza obraza).

Drugi je mikrodermoabrazija, ki je naravni postopek za luščenje kože (epidermisa). Je neoperativen poseg na koži, ki regenerira in revitalizira kožo. Pri tem postopku se uporabljajo fini kristali (aluminijev oksid) s katerimi odstranimo odmrle kožne celice. Postopek mikroabrazije je popolnoma neboleč.

Potrebnih je šest tretmajev v šestih tednih. Obvezna je uporaba preparatov za domačo nego. Prav tako je v času trajanja programa obvezno izogibanje soncu in solarijem ter uporaba primernega zaščitnega faktorja.

Kaj o nas menijo naše stranke?

Kozmetičarka je mojo izbrano storitev opravila vrhunsko, obrvi so natančno urejene in odlično pobarvane. Še več, naknadno sva se dogovorili tudi za nego kože, saj je moj koža resnično bila grozna. Moram reči da, mi je kozmetičarka kožo odlično očistila in pravzaprav rešila. Če sem še včeraj bila cela bulasta in mastna je danes koža vidno bolj umirjena, bulic in maščenja ni več, preostale akne pa se uspešno sušijo. Kot najstnici se je pri meni izoblikoval velik strah pred kozmetično storitvijo - nega kože / čiščenje kože, saj mi je to povzorčilo še več težav, mislim, da je zdaj ta strah odpravljen in komaj čakam, da se ponovno oglasim. Vse pohvale.

Patricija P.

Fanči blog

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...