Pojdi na glavno vsebino
+386 1 428 70 10 Prijava 0
Odpravljanje rdečice
Natisni stran

Odpravljanje rdečice

Ne glede na to, ali je rdečica genetsko ali okoljsko pogojena, je mogoče ne boste mogli nikoli povsem odpraviti, lahko pa upoštevate naslednje nasvete, ki vam jo bodo pomagali nadzorovati.

Vsak dan uporabljajte kremo za sončenje: izberite takšno, ki vsebuje pomirjujoče sestavine, kot so zeleni čaj ali golostebelni sladki koren (likviricija), ki pomirjajo in nadzorujejo izbruhe rdečice. Poleg tega izberite vlažilne izdelke, ki vsebujejo naravna mineralna zelena barvila (in ne umetnih barvil!), da z njimi zakrijete rdečico.

Bodite pozorni na vse, kar gre v vaše telo. Kajenje bi lahko primerjali z zadušitvijo kože od znotraj, saj onemogoča, da bi telo koži priskrbelo dovolj kisika in hranilnih snovi, poleg tega pa zmanjšuje pretok krvi. Tudi prekomerno uživanje alkoholnih pijač in nekaterih zdravil (kot so nosni dekongestivi) lahko pripomoreta k suhosti kože in povečata njeno dovzetnost za občutljivost.

Ne tuširajte se prevečkrat in kože ne drgnite premočno: prekomerno kopanje, tuširanje ali uporaba močnih mil, ki raztopijo zaščitno plast lipidov na koži, lahko odstranijo vso obstoječo maščobo na koži.

Nikoli se ne brijte brez zaščitnih izdelkov (pene za britje...). Tudi uporaba topih britvic lahko uniči zaščitno funkcijo kože in poveča njeno izpostavljenost škodljivim okoljskim vplivom.

Zapišite ali zapomnite si, katere stvari povzročijo rdečico na vaši koži: nekateri dodatki hrani, kot so umetna sladila in začimbe, lahko sprožijo izbruh rdečice na vaši koži. Pozorni bodite tudi na izločanje hormonov, stopnje stresa, telesne napore in spremembe v delovanju nadledvične žleze.

Rezervirajte brezplačno testno nego s pregledom kože pri naših profesionalnih kozmetičarkah, ki vam bodo predpisale najbolj primerne izdelke nego rdečične kože!

Rezervacije: +386 1 428 70 10

Kaj o nas menijo naše stranke?

Zelo strokovna in hkrati simpatična. Ima zelo lepo energijo, kar ni zanemarljivo pri storitvah z dotikanjem.

Alenka P.

Fanči blog

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...