Pojdi na glavno vsebino
+386 1 428 70 10 Prijava 0
Miti glede nege kože
Natisni stran

Miti glede nege kože

Ko se pogovarjamo o aknah, ne zmanjkuje mitov o teh. Ne zmenite se za govorice in sprejmite dejstva. Le s poglobljenim znanjem boste lahko prišli do spoznanj kako kožo vzdrževati v stanju brez aken.

1. mit: Komedoni so v bistvu le umazanija v pori.
Ni res! Ogrci, poznani kot komedoni so običajni mozolji, ki so dosegli površino kože in so pričeli oksidirati v stiku z zrakom. Oksidacija povzroči, da komedoni spremenijo barvo / potemnijo (podobno kot jabolko porjavi, ko ga prerežemo).

2. mit: Sladke jedi prispevajo k nastanku aken.
To je v bistvu napačna razlaga. Tovrstne vrste hrane aken ne povzročajo direktno ampak ustvarjajo pogoje za akne, saj pospešujejo proizvodnjo sebuma. Pogovorite se s svojo kozmetičarko, da bi ugotovili, ali je izločanje sebuma vaše kože posledica zaužitja določene vrste hrane.

3. mit: Kreme za sončenje pospešijo proizvajanje maščob na koži in hranijo bakterije, ki povzročajo akne.
Ni res! S svojo kozmetičarko se pogovorite o novih kozmetičnih izdelkih, ki vaši koži nudijo zaščito pred nevarnimi sončnimi žarki in ji obenem nudijo nego, saj nadzorujejo proizvajanje maščob in zmanjšujejo količino bakterij na koži.

4. mit: Ne uporabljajte mehčalcev za perilo.
Res je! Pri pranju posteljnega perila se izogibajte uporabi mehčalcev. Glavni sestavini le teh sta namreč goveja mast in dišave, ki se s perila prenesejo na vašo kožo.
Še danes se posvetujte s svojo kozmetičarko, ki vam bo predpisala najbolj primerne izdelke za vašo kožo!

Rezervirajte svoj termin za brezplačno testno nego s pregledom kože pri profesionalni kozmetičarki, ki bo analizirala vašo kožo, postavila ustrezno diagnozo in vam predpisala izdelke in spremembe življenjskega stila, s pomočjo katerih boste lahko ohranili nadzor nad svojo kožo.

Rezervacije:  +386 1 428 70 10

Kaj o nas menijo naše stranke?

Zahvaljujem se Vam za odlično izvedeno masažo. Moje boljše počutje ne vpliva dobro samo name, ampak tudi na okolico. Hvala iz srca!

Monika V.

Fanči blog

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...