Pojdi na glavno vsebino
+386 1 428 70 10 Prijava 0
Miti glede nege kože
Natisni stran

Miti glede nege kože

Ko se pogovarjamo o aknah, ne zmanjkuje mitov o teh. Ne zmenite se za govorice in sprejmite dejstva. Le s poglobljenim znanjem boste lahko prišli do spoznanj kako kožo vzdrževati v stanju brez aken.

1. mit: Komedoni so v bistvu le umazanija v pori.
Ni res! Ogrci, poznani kot komedoni so običajni mozolji, ki so dosegli površino kože in so pričeli oksidirati v stiku z zrakom. Oksidacija povzroči, da komedoni spremenijo barvo / potemnijo (podobno kot jabolko porjavi, ko ga prerežemo).

2. mit: Sladke jedi prispevajo k nastanku aken.
To je v bistvu napačna razlaga. Tovrstne vrste hrane aken ne povzročajo direktno ampak ustvarjajo pogoje za akne, saj pospešujejo proizvodnjo sebuma. Pogovorite se s svojo kozmetičarko, da bi ugotovili, ali je izločanje sebuma vaše kože posledica zaužitja določene vrste hrane.

3. mit: Kreme za sončenje pospešijo proizvajanje maščob na koži in hranijo bakterije, ki povzročajo akne.
Ni res! S svojo kozmetičarko se pogovorite o novih kozmetičnih izdelkih, ki vaši koži nudijo zaščito pred nevarnimi sončnimi žarki in ji obenem nudijo nego, saj nadzorujejo proizvajanje maščob in zmanjšujejo količino bakterij na koži.

4. mit: Ne uporabljajte mehčalcev za perilo.
Res je! Pri pranju posteljnega perila se izogibajte uporabi mehčalcev. Glavni sestavini le teh sta namreč goveja mast in dišave, ki se s perila prenesejo na vašo kožo.
Še danes se posvetujte s svojo kozmetičarko, ki vam bo predpisala najbolj primerne izdelke za vašo kožo!

Rezervirajte svoj termin za brezplačno testno nego s pregledom kože pri profesionalni kozmetičarki, ki bo analizirala vašo kožo, postavila ustrezno diagnozo in vam predpisala izdelke in spremembe življenjskega stila, s pomočjo katerih boste lahko ohranili nadzor nad svojo kožo.

Rezervacije:  +386 1 428 70 10

Kaj o nas menijo naše stranke?

Zlate roke. Vrhunska nega že 10 let!

Nataša K.

Fanči blog

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...