Pojdi na glavno vsebino
+386 1 428 70 10 Prijava 0
Problematična koža in aknotvorne sestavine
Natisni stran

Problematična koža in aknotvorne sestavine

Izogibajte se jim pri negi kože!

Verjetno ste že slišali o komedogenih sestavinah, ki povzročajo ali vzpodbujajo tvorbo kožnih nepravilnosti. Najbž niste enako dobro seznanjeni z aknetvornimi sestavinami, tistimi, ki povzročajo izredno hude oblike aken. Te splošne sestavine se lahko skrivajo celo v proizvodih za nego aknaste kože in s tem povzročajo neučinkovito nego aknastih izbruhov. Tukaj navajamo, kaj morate iskati:

Lanolin: beseda je sestavljanka besede Lana za volno in oleum za olje. Lanolin je mastna substanca pridobljena iz ovčje volne. Poznan je kot medicinska sestavina, ki ima veliko sposobnost mehčanja, sproščanja in vlaženja, a lahko pogosto vodi tudi do nezaželjenega mašenja kožnih por, kar ima za direktno posledico aknaste izbruhe.

Dišave: umetno pridobljene dišave lahko povečajo infekcijo aken, občutljivost kože in foto občutljivost.

Rdeči pigmenti: nekatera od teh barvil, ki so derivati premoga, imajo izrazito visoke komedogene in aknegene lastnosti.

Mineralna olja:
mineralno olje fizično blokira izgubo vode v zgornjih plasteh epidermisa. Uporabljen je v mnogih proizvodih. Izkazalo se je, da povzroča hude oblike aken in vnetij.

Rezervirajte svoj termin za brezplačno testno nego s pregledom kože pri profesionalni kozmetičarki, ki bo analizirala vašo kožo, postavila ustrezno diagnozo in vam predpisala izdelke in spremembe življenjskega stila, s pomočjo katerih boste lahko ohranili nadzor nad svojo kožo.

Rezervacije:  +386 1 428 70 10

Kaj o nas menijo naše stranke?

Gospa, ki je opravljala storitev (nohtna protetika) je bila zelo strokovna, saj mi je pred pričetkom dela, razložila celoten postopek, opisale materiale, ki jih bo uporabila. Bila je hitra, učinkovita, nežna. Nadvse pa zelo prijazna.

Renata F.

Fanči blog

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...