Pojdi na glavno vsebino
+386 1 428 70 10 Prijava 0
Turška kopel ali Hamam
Natisni stran

Turška kopel ali Hamam

Turška kopel ali Hamam pomeni veliko več kot le sproščujočo kopel ali čiščenje. Je ritual, ki vsebuje elemente čiščenja in prečiščevanja telesa. Že od samega začetka je bila Turška kopel veliko več kot le prostor, kjer si očistimo kožo. Bila je intimno povezana z vsakdanjim življenjem. Pomenila je prostor, kamor so vstopali ljudje vseh plasti družbene lestvice, stari in mladi, bogati in revni tako meščani kot kmetje. Tako ženske kot moški so prakticirali "Hamam" kot ga poznajo v Turčiji, čeprav jasno oboji vsak v svojem terminu.

Turški Hamam

Iz starih zapisov je možno razbrati, da je bilo v 16. stoletju v Istanbulu 4.530 privatnih in 300 javnih kopališč. Hamam je pomenil edino avenijo druženja, posebej za ženske, ki so bile sicer strogo omejene na lastne domove. V bistvu je Hamam igral tako ključno vlogo v življenjih takratnih žensk, da se govori, da so ženske, ki jim mož ni dovolil rednega tedenskega obiska Hamama imele pravico do ločitve!

Kaj o nas menijo naše stranke?

Sem redni gost savne Fanči in vas moram pohvaliti, saj pri vas vedno neizmerno uživam. Ambient je prekrasen, vaša ponudba s čaji in oreščki je neprecenljiva. Vse skupaj pa popestrijo vaši čudoviti sodelavci v kolektivu, ki z vso prijaznostjo skrbijo za dobro počutje! Kmalu se spet vidimo!

Rok M.

Fanči blog

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...