Pojdi na glavno vsebino
+386 1 428 70 10 Prijava 0
Savna in tveganje
Natisni stran

Savna in tveganje

Savnajo se lahko vsi brez resnih zdravstvenih težav. Na spološno savnanje ni priporočljivo za ponesrečene in paciente, ki trpijo za akutnimi vnetji. Tisti z nalezljivimi boleznimi pa se lahko kopajo le v svojih zasebnih savnah.

Visoka vročina, predolgo savnanje, prehladno ali prehitro ohlajanje in še posebej alkohol, pripomorejo k obremenitvam krvnega obtoka. Zdravo srce prenese takšen napor, a za šibko srce lahko pomeni prevelik in zato nevaren napor.

Ni nikakršnih pravil, ki bi določala kako pogosto se sme uporabljati savno. Finci se po navadi savnajo enkrat do dvakrat tedensko. Tudi vsakodnevno savnanje ne škodi, če se pri tem dobro počutimo. Paziti pa moramo, da se naša koža ne izsuši preveč. Ne smemo pretiravati z uporabo mila in šamponov.

Uporaba savne se ne priporoča pri naslednjih boleznih: kardiovaskularne težave in težave z venami; obolenja krvnega tlaka: visok in nizek krvni pritisk; epilepsije; tuberkuloze; anemija; akutne kožne infekcije; tromboza; edem, krčne žile; rak in gripa.

Da bi se izognili kakršnimkoli težavam ali dvomom, vam svetujemo, da se pred obiskom savne posvetujete s svojim osebnim zdravnikom. Uporaba savne je na lastno odgovornost.

Kontraindikacije za uporabo physiotherm kabine

Pozornost pri akutnih poškodbah se morate izogibati kabini vsaj 48 ur, se ne priporoča gretje poškodovanega predela; Moški naj v  Physiotherm kabini ne izpostavljajo mod IR svetlobi.
Physiotherm kabino odsvetujemo pri zdravstvenih težavah:  bolnikom s hemofilijo, nosečnicam, ženskam med menstrualnim obdobjem, ljudem nagnjenim h krvavitvam, pri vsaditvi metalnih ali umetnih implantantov.

Kontraindikacije za uporabo finske savne

  • Savnanja ne priporočamo bolnim ljudem, ki so občutljivi na vlago (vlažno vročino), ljudem z gripo, dekompresiranim srcem, tuberkulozo, epilepsijo, rakom, kožnimi in akutnimi vnetji, nalezljivimi boleznimi ali boleznimi, ki jih spremlja povišana temperatura.
  • Nosečnicam in otrokom je priporočljivo le kratkotrajnejše savnanje pri nižjih temperaturah.
  • Če ste pod vplivom alkohola se ne savnajte.

Kaj o nas menijo naše stranke?

Ste super ekipa in vsi zelo prijazni. Savne so pa urejene popolno!

Urban V.

Fanči blog

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...