Pojdi na glavno vsebino
+386 1 428 70 10 Prijava 0
Finska savna
Natisni stran

Finska savna

Finska savna ima za seboj bogato tradicijo in več kot tisočletno zgodovino. Zgovorno je tudi dejstvo, da imajo danes Finci enako število TV ekranov kot savn. Finska savna je blagodejna za fizično in duševno zdravje. Telo, ki se ob visokih temperaturah in vlagi intenzivneje poti s tem hitreje izloča strupene in škodljive snovi. Ob večkratnem obisku pa se sočasno okrepi imunski sistem, sprostimo telo in duha, kar posledično vpliva na zmanjšanje stresa.

Finska savna je ogreta na 85°C, relativna vlažnost v prostoru je 25- do 30-odstotna. Za zagotavljanje vašega izdatnejšega potenja, peči polivamo z vodo, kateri dodamo eterično olje, običajno evkaliptus. Ob tem nastane vročinski val, telo oblije vroča para, kar je najboljši način čiščenja in pomlajevanja telesa in duha. Med savnanjem moramo dobro vzdrževati in uravnavati ravnovesje med vročino in vlago.

Primerna je za vsakogar, razen za ljudi s kardiovaskularnimi boleznimi: motnjami krvnega pretoka, okvarami srca in ožilja; nosečnice. Če niste prepričani se vsekakor pred obiskom savne posvetujete s svojim zdravnikom.

»Dajte mi moč, da bi ustvaril vročico, in ozdravil bom katerokoli bolezen.« Hipokrat

Kaj o nas menijo naše stranke?

Oseba je izvajala masažo strokovno, ko sem ji povedala za težave, ki jih imam, se je posvetila temu delu telesa, kar mi je ustrezalo. Ima občutek za ljudi, kar mi je pomembno.

Maša H.

Fanči blog

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...