Pojdi na glavno vsebino
+386 1 428 70 10 Prijava 0
Koristne smernice
Natisni stran

Koristne smernice

Savna Fanči je že desetletja naslov za domačnost, sproščenost, udobje in mir. Pri nas lahko odmislite vsakdanje skrbi ter se v miru in objemu vaše najljubše savne za trenutek posvetite le užitku in sprostitvi.

Pred vami je nekaj smernic za najboljše učinke savnanja.

  • Ko stopite v prostore wellness centra je za boljše počutje in ohranjanje higiene pred savno obvezno tuširanje, po tuširanju pa se je potrebno temeljito obrisati, saj se boste tako v savni intenzivneje potili.

  • Prisluhnite telesu in ostanite v savni toliko časa, kolikor vam prija. Kam po savni? Po savni se spet preselite pod tuš, tokrat naj bo malce bolj hladen. Čim bolj hladna je voda tem večji bo učinek in bolje se boste počutili po savnanju. Tuš bo spodbudil vašo prekrvavitev in izboljšal splošno počutje.

  • Kneipanje: imenujemo, ko se po topli savni na hitro tuširate s hladno vodo ali potopite v hladen bazen. Kneipanje je bistvenega pomena pri krepitvi imunskega sistema in pripomore k ubranitvi prehladov in virusov. Opozorilo! Po savnanju v Infra rdeči savni se ne tuširajte s hladno, temveč z mlačno vodo.

  • V savni vaše telo izgubi veliko količino tekočine zato ne pozabite nadomestiti izgubljeno tekočino - najbolje že sproti med posameznimi savnanji. V prostorih za počitek se sprostite in uživajte v naših domačih naravnih čajih iz ingverja ali bezga.

  • Zakaj vam pri Fanči nudimo kar štiri brisače? Pri higieni smo dosledni, zato pridno uporabljajte vse štiri brisače, verjemite, da vam bodo prišle prav.

  • Ležanje v savni odsvetujemo, ker lahko ob hitrem vstajanju zaradi nenadnega padca krvnega pritiska omedlite. Če se ležanju ne morete upreti, svetujemo, da se previdno in počasi dvignete iz ležečega položaja.

  • Porabite še dodatne kalorije in se pošteno razgibajte v našem bazenu, saj intenzivno razgibate celotno telo, hkrati pa s tem ne obremenjujete vaših sklepov.

  • Tuširanje je obvezno, pred in po vsakem savnanju, ravno tako je obvezno tuširanje pred vstopom v kateri koli bazen.

  • Odmislite skrbi in se popolnoma sprostite. Med sprostitvijo si privoščite majhne prigrizke in napitke v našem savna bar kotičku.

  • Utišajte ali še bolje ugasnite svoje mobilne telefone in jih pustite v omarici.

Naj bo savnanje čas samo za vas!


Ob vašem prvem obisku vas bomo prosili, da nam izpolnite obrazec z osebnimi podatki in si vzamete nekaj minut časa, da preberete naš hišni red.

Kaj o nas menijo naše stranke?

Večinoma hodim na protibolečinsko masažo hrbta in sem z učinki zelo zadovoljna, vsekakor bom nadaljevala. Vse osebje, s katerim sem prišla v stik je strokovno in zelo prijazno, zato vas z veseljem obiščem. Lep pozdrav!

Tanja D.

Fanči blog

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...