Pojdi na glavno vsebino
+386 1 428 70 10 Prijava 0
Akne: verzija 2.0
Natisni stran

Akne: verzija 2.0

So akne značilen pojav v adolescenci ali izziv na področju nege kože, ki nas spremlja celo življenje? Kot se je izkazalo, so lahko oboje.

Akne ponavadi povezujemo z najstniškimi leti, ki so čas divjanja hormonov in prizadevanja za sprejem v družbo. Kljub temu se veliko odraslih znajde ujetih v neskončen krog izbruhov aken. Tudi strokovnjaki za nego kože in dermatologi poročajo, da se akne pojavljajo pri vse večjem številu odraslih.

Klinične reziskave so pokazale, da je med 40 in 55 odstotkov odraslih v starostni skupini 20-40 let diagnosticiranih z lažjimi oblikami vztrajnih aken in mastno kožo, pri čemer je bil kronični stres glavni povzročitelj.

Zaradi  nenehnega usklajevanja osebnih in službenih dolžnosti je ta generacija odraslih najbolj časovno obremenjena generacija v zgodovini, kar pa prispeva k pojavu kroničnega stresa: neprekinjena visoka raven stresa povzroči prekomerno delovanje nadledvične žleze, kar lahko pripelje do prekomernega proizvajanja sebuma, s tem pa so ustvarjeni odlični pogoji za razvoj aken.

Ko pride do prekomernega proizvajanja sebuma, se sproži plaz dogodkov, ki povzročijo izbruhe aken: površino kože prekrije plast maščob, ki delujejo kot vezivo. Tako nastane mešanica maščob in kožnih celic, ki preprečuje vstop kisika v pore. Pomanjkanje kisika v porah ustvari idealno gojišče za bakterije, kar pripelje do zatekanja, rdečice, vnetja okoli folikla in končno do nastanka aken.

Primeri aken pri odraslih so pogosto bolj vztrajni in bolj vnetni kot pri najstnikih. Akne pri odraslih pogosto spremlja tudi preobčutljivost kože ali pa kombinacija kožnih obolenj, ki še bolj otežujejo zdravljenje. Da bi uspešno zdravili, odpravili in preprečili akne, moramo ustaviti plaz dogodkov, ki pripeljejo do razvoja aken; toda nikar ne posegajte po izdelkih, ki so popularni med najstniki, saj so ti pogosto premočni in lahko razdražijo kožo.  

MediBac Clearing™ je odgovor podjetja Dermalogica na epidemijo aken pri odraslih. Če želite izvedeti več o tej 24-urni terapiji, ki je bila zasnovana posebej za zdravljenje, odpravljanje in preprečevanje aken pri odraslih, pokličite za rezervacijo termina v našem kozmetičnem salonu, kjer vam bo profesionalna Dermalogica kozmetičarka opravila Face Mapping® analizo vaše kože in vam priporočila primerne izdelke.

Rezervirajte svoj termin za brezplačno testno nego s pregledom kože pri profesionalni kozmetičarki, ki bo analizirala vašo kožo, postavila ustrezno diagnozo in vam predpisala izdelke in spremembe življenjskega stila, s pomočjo katerih boste lahko ohranili nadzor nad svojo kožo.

Rezervacije:  +386 1 428 70 10

Kaj o nas menijo naše stranke?

Masaža je bila enkratna in dejansko je maserka odpravila bolečine.

Katja P.

Fanči blog

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...